“TATI NU PLECA”…….

orfan2

Un mesaj transmis pe facebook aduce in fata noastra o problema grava in Romania. Parinti plecati la munca in strainatate si copii ramasi acasa doar cu unul din parinti sau chiar singuri.

Redam mai jos mesajul complet:

“Astăzi am trăit un moment emoționant, văzând doi copilași cum plângeau și strigau „tati nu pleca” .. povestea începe cam asa: circulam cu maxi taxi pe ruta Lupeni – Petroșani iar intr-o stație din Lupeni era un barbat cu soția și cei doi copilași, o fata de cca. 10 ani și un băiețel cca 7 ani. Tatăl copiilor pleca undeva la munca deoarece avea bagaje multe. Tatăl a pupat copii, și-a luat rămas bun și a venit spre microbuz în timp ce copii au izbucnit în plâns și strigau „tati nu pleca” și întindeau mana spre el ca și Cum ar fi vrut sa îl tragă înapoi. Trist, tatăl s-a urcat în microbuz, copii rămânând cu mama care încerca să își stăpânească lacrimile sa nu sufere copii mai mult. Urcând în microbuz, domnul acela a venit lângă mine și eu i-am spus: „aveti niste copii minunați, am rămas impresionat. Sa va trăiască! ” iar el a răspuns „Mulțumesc frumos” și era în lacrimi.

Tot drumul mi-a tot curs câte o lacrima gandindu-mă la acei copii. Domnule Președinte, domnule Prim-ministru, domnilor guvernanți, domnilor parlamentari, domnule primar Cornel Resmeriță, câți copii trebuie sa mai plângă ca sa fie mai bine în țara asta? Câți tați trebuie sa mai plece în lume pentru a munci sa le asigure un trai decent copiilor?

Cate soții mai trebuie sa rămână singure acasă și plângând și rugandu-se pentru soțul care e plecat departe? Câți români trebuie sa mai plece din România?? RUȘINE !!! VA GÂNDIȚI DOAR LA VOI ȘI LA FAM. VOASTRE !!! Va rog pe toți care ați fost sensibilizati de acei copii și de lacrimile lor sa DISTRIBUIȚI povestea mea poate ajunge la cineva cu putere în stat. Dacă găsiți cumva greșeli de ortografie sau altele sa mă iertați, e din cauza telefonului.”

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply