PARTIDUL PUTERII UMANISTE, A FOST ÎNSCRIS ÎN REGISTRUL PARTIDELOR

imageResize

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, luni 28.09.2015, că Partidul Puterii Umaniste (social liberal), format dintr-o grupare desprinsă din PC, pe care îl coordonează, a fost înscris în Registrul partidelor al Tribunalului Bucureşti, ea afirmând că PPU va candida pe liste proprii la alegerile locale.

“Strategia noastră la alegerile locale este să mergem singuri. Părerea mea este că un partid trebuie să se probeze dacă are şanse în faţa cetăţenilor, (…) dacă a comunicat bine şi să candideze singur. Avem partide în Parlament care nu au candidat niciodată singure şi au aşa un fel de mozaic de parlamentari”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, la conferinţa de presă în care a fost făcut anunţul înscrierii PPU în Registrul partidelor politice al Tribunalului Bucureşti.

Maria Grapini a subliniat că PPU este singurul partid care înfiinţează un organism precum Consiliul Preşedinţilor de Filiale, care va avea atribuţii legate de strategia partidului, urmând ca, astfel, strategia de guvernare a PPU să fie construită “de jos în sus”.

Potrivit Mariei Grapini, “strategia PPU de guvernare trebuie elaborată în parteneriat public-privat cu toate sectoarele societăţii civile”.

Maria Grapini a afirmat că liderii PPU din ţară se vor reuni la sfârşitul săptămânii (04.10.2015) la Sibiu pentru a discuta cu privire la Statutul partidului şi desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

Cât priveşte desemnarea candidaţilor la alegerile locale, Grapini a susţinut că “nu vechimea în politică îi dă integritate şi valoare omului, ci realizările profesionale şi moralitatea de care a dat dovadă până la a fi candidat la o funcţie anume”.

Senatorul Laurenţiu Mihai, preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PPU, a declarat că, pentru primăriile din Bucureşti, PPU va propune candidaţi care “nu sunt în marea lor majoritate politicieni, ci oameni care au avut realizări în mediul privat”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply