ESTE SAU NU UNBR-FLOREA CONSTITUITA LEGAL?

ghe-florea

Pana cand interesul general nu va deveni prioritatea legislativului si guvernului roman ,nimic din tot ceea ce merge prost nu se va indrepta si nimic din ceea ce trebuie imperativ schimbat nu se va schimba.U.N.B.R.-FLOREA detine monopolul exclusiv pe piata avocaturii din Romania,uniune desfiintata de drept prin legea nr.3 din 17.01.1948, astfel ca barourile actuale,in absenta unor dispozitii exprese ale actului normativ,se considera a fi succesoarele universale si de plin drept ale fostelor colegii de avocati!!!In anul 2015 o parte din avocatii din Romania se cutremura impotriva starii grave in care au adus avocatura baronii profesiei av.Gheorghe Florea, av.Dan Oancea,dan_oancea_vice_unbr_2

av.Hasotti Ionel, av.Dorin Suciu, av. Ilie Iordachescu, av.Nicu Tiberiu Nicu_Tiberiu_avocat_Marriot si de acum incolo toti avocatii de rand au inteles sa demaste autoritatilor romane si europene toate fraudele grave ale U.N.B.R./C.A.A. care nu numai ca nu mai pot fi ascunse ci trebuiesc sanctionate de toate autoritatile statului roman si dispusa cercetarea penala si trimiterea in judecata a tuturor vinovatilor din UNBR/CAA la Sesizarea din Oficiu a Ministerului Public . Organizatiile profesionale private, trebuiesc refacute cu legi noi de infiintare si organizare pentru a fi obligate sa reintre in legalitate prin toate mijloacele judiciare si legislative specifice cu concursul tuturor autoritatilor statului roman – Guvern, Parlament, Putere judecatoreasca.

1. Problema de notorietate publica a lipsei cronice, timp de 25 de ani a existentei actelor legale de infiintare, autorizare si de functionare legala a 84 de persoane juridice ale sistemului U.N.B.R./C.A.A. -U.N.B.R. Casa de Asigurari a Avocatilor (C.A.A.) cu cele 41 de Barouri si cele 41 de Fliale judetene C.A.A. contrar afirmatiilor UNBR ca sunt persoane juridice publice infiintate prin lege nr 51/1995 (lege care este de organizare, nu de infiintare) exista doar faptic nu si legal neexistand acte de dobandire a personalitatii juridice, aspect deosebit de grav, pentu ca nu numai ca nu sunt autoritati publice nici profesionale daca nu s-au reinfiintat ci doar niste simple entitati care au regim juridic de drept privat, fiind calificate astfel chiar de legile statului si evidenta Ministerul Finantelor unde figureaza ca persoane juridice fără scop patrimonial  care depun DECLARATIILE si BILANTURILE FISCALE privind situaţiile financiare anuale fiecare in parte la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice (ANAF) potrivit Ordinului ministrului economiei si finanţelor nr.1969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial.-
http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html

In ANEXA nr 1 a Ordinului ministrului economiei si finanţelor nr.1969/2007 – numita “Reglementari contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial” art 1 alin-“(3)- “ Prezentele reglementari se aplica pentru activitatile fara scop patrimonial, activitatile cu destinatie speciala si activitatile economice desfasurate, potrivit legii, de catre asociatii, fundatii sau alte organizatii de acest fel, partide politice, patronate, organizatii sindicale, culte religioase, precum si pentru altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial, care au obligatia, potrivit legii, sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale.”
In site-ului Ministerului Finantelor fiecare Barou, fliala local si centrala CAA , UNBR comunica prin declaratii oficiale propiile situatii financiare care uneori sunt si deosebit de indoielnice, neverificate niciodata de ANAF.
Daca asa cum se sustine ca erau infiintate ca persoane juridice de drept public evident ca urmau patrimoniul public si bugetul public de stat in evidenta proiectului bugetului public national ca ordonatori de credite, dar asemenea utopie nu exista si nu mai au dreptul sa mai afirme niciodata asemenea elucubratii pentru simplu fapt ca in 1990 exact asta au facut avocatii au scos profesia din domeniul de autoritate publica si au adus-o in domeniul privat, de regim juridic nepatrimonial asemenea uniunilor fundatiilor, asociatiilor, sindicatelor, etc. fapte oficiale care de azi inainte trebuie sa aibe mai ales urmari penale impotriva tuturor vinovatilor care au permis asa ceva in Romania. Adica o incalcare in masa a legilor tarii pentru niste profitori ai conducerii profesiei care se mentin la puterea administrarii profesiei cu aceste artificii si fapte grave de incalcare a regulilor elementare de drept.
Totusi ce au facut atatia ani cum au uitat sa intocmeasca niste acte elementare de infiintare cum autoritatile nu le-au cerut ani de zile din 1990 pana in 1993 de exemplu cand unele barouri se declara infiintate prin legea nr 51 apruta in 1995 ?, dar ce au facut pana in 2000 in cazul filialelor CAA etc, cum de au functionat fara acte si evidente fiscale… cata evaziune fiscala s-a facut ?, cata frauda cu patrimoniile barourilor si banii caselor de asigurari ? Ce s-a intamplat cu fondurile publice ale casei de asigurari a avocatilor stranse la bugetul public de pana in 1989… au fost revendicate, restituite si aduse in CAA infiintata prin OUG 211/2000 ? Daca da, unde sunt banii, daca nu, unde sunt acesti bani ? cine raspunde ?
Una este ascunderea dupa vorbe a profesiei de interes public, insa alta este fapta de a frauda legea si fondurile profesiei inclusiv regimul juridic de caracter privat cu scop nepatrimonial al celor 84 de entitati, care pur si simplu de zeci de ani au facut si fac evaziune fiscala, prin pseudo administrarea discretionara pe baza de bun plac sub pretext de autonomie, cel putin in primii 10 ani dintre cei 25 de existenta post comunista, prin “organele lor de conducere” ale persoanelor juridice neinfiintate legal, dar care de zeci de ani afirma sus si tare ca exista, dar niciunul dintre preainaltii avocatii conducatori ai organizarii haotice a profesiei, nu s-a intrebat timp de 25 de ani cum isi permit sa faca asta impotriva regulilor elementare de drept fiind constienti tot timpul ca sunt buni de trimis la puscarie pentru ca in afara de vorbe goale in vant, nu au acte de dobandire a personalitatii juridice a persoanelor juridice si afacerilor profesionale pe care le conduceau si nici acum nu pot sa probeaze nici in fata membrilor avocati, nici in fata autoritatilor judiciare actele de infiintare a barourilor si casei de asigurari, savarsind infractiunea de obstructionare a justitiei, in lipsa unui act legal autentic de reinfiintare, autorizare / functionare legala a fiecaruia dintre cele 84 de entitati conform regulilor juridice elementare a dobandirii personalitatii juridice de dupa 1990 in statul de drept.
Pentru ca ele, actele- procesele verbale ale membrilor fondatori, adeziunile hotrarea adunarii generale de constituire a membrilor, sunt acte inadmisibil de eludat de a fi intocmite, mai ales hotararea judecatoreasca de infiintare care chiar nu exista nici in evidentele judecatoriilor nici in cele ANAF.
Este probabil cea mai mare infractiune nationala continua savarsita cu inlesnirea complicitatea functionarilor din autoritatile vinovate de fapte de favorizare a functionarii ilegale a acestor 84 de entitati intr-un stat de drept .
Nu trebuie sa ne mai miram de haosul falsului in declaratii oficiale date la ANAF unde cei de la fraude fiscale nu au catadixit niciodata sa se autosesizeze la cea mai simpla citire a acestor situatii frauduloase, culmea de ei administrate si afisate public de ani de zile pe site-ul Ministerului finantelor, unde fiecare barou si filiala CAA se declara infiintate fiecare prin alte acte, legi si alti ani de infiintare, unele in mod ciudat declarate infiintate chiar inainte, ori dimpotriva, la multi ani, dupa aparitia legii .
Mai mult, nici in Registrele de evidenta oficiala din Romania a PERSOANELOR JURIDICE tinute de instantele de judecata si nici in evidenta elctronica afisata pe site-ul Ministerului Justitiei in
Registrul “Persoanelor juridice fără scop patrimonial – Uniuni”
http://www.just.ro/Portals/0/WWWW/files/registrul_ong/Uniuni02032015.pdf
si nici in
Registrul  “Persoanelor juridice fără scop patrimonial – Neprecizate”
http://www.just.ro/Portals/0/WWWW/files/registrul_ong/Neprecizate02032015.pdf

nu au figurat si nu figureaza din 1990 – 2015 ca infiintate si inregistrate in Romania aceste entitati juridice, nici macar cu nume si act de infiintare nominalizat.

Un mod ciudat de acceptare a ilegalitatilor mioritice, deoarece in orice stat civilizat din uniunea europeana se dispunea demiterea pe loc a ministrului justitiei, a ministrului finantelor , sefului ANAF, a sefului Antifrauda a si a Procurorului sef DNA si a procurorului General al Romaniei cu cercetarea penala a membrilor CSM si Judecatorilor din instante care partinesc avocatii traditionali si primeasc ordine scrise de la niste barouri nereinfiintate si care functineaza in afara legii. Ori in Romania tara minunilor . infractiunile baronilor avocaturii s-au banalizat toti acestii functionari ai autoritatilor romane in loc sa se autosesizeze, dimpotriva se inghesuie la mesele festive ale UNBR unde declara credinta si sprijin public dat UNBR prin afirmatii si documente oficiale de notorietate publica, fara jena si mustrari de constiinta si probitate profesionala. Desi actele din ministerele lor arata contrariu. Romania chiar are o problema grava , deoarece nimeni nu neaga ca avocatii reali exista , insa problema nu este la avocatii membri de rand care au existat dintotdeauna ci exact la organele, actele si faptele ilegale ale baronilor avocaturii traditionale obisnuiti cu manipularea drepturilor si fondurilor avocatilor in conditiile lipsei controlului de stat asupra personalitatii juridice ale celor 84 de entitati ale sistemului U.N.B.R. si a autoritatilor publice financiare ASF care au ingaduit asemenea derapaje inadmisibile intr-un stat de drept european .

Daca viciile infractiunilor savarsite in urma lipsei actelor de infiintare si functionare a celor 84 de entitati ale sistemului UNBR s-au banalizat deja in fata magistratilor romani, dupa 10 ani de razboi netransat din culpa procurorilor si autoritatilor judiciare si care inca isi asteapta rezolvarea in justitie, totusi acelorlasi autoritati obediente baronilor avocaturii le scapa din vedere un alt aspect, deosebit de grav savarsit de acesti baroni din cercul puterii administrative si financiare a avocaturii traditionale :

2. Situatia juridica a sistemului financiar al C.A.A de incalcare flagranta a dreptului Uniunii Europene si legislatiei interne la care nu s-a aliniat si refuza sa se supuna desfiintand protectia drepturilor asiguratilor si ordinea de drept europeana garantata de instrumentele juridice obligatorii in materie de pensii ocupationale administrate privat.
In ce tara din lume intalnim conditionarea dreptului de a profesa de o taxa consistenta platita la Uniune/Organizatie Profesionala la care tot prin lege esti obligat sa te afiliezi? Daca diploma/certificatul/decizia sunt obtinute legal ,nu este suficient? In Romania dreptul de a presta o munca specializata il ai numai daca se plateste tribut lunar persoanei juridice a carei infiintare legala este discutabila( nefiind dovedita nici pana azi).Stilul marsav si banditesc prin care se impune o taxa nesimtita si se decide de catre un tert ales dreptul de a profesa ne duce cu gandul la SCLAVAGISM! De aceea avocatii,notarii,mediatorii,psihologii,expertii,farmacistii,medicii,etc sunt profesii liberale?????? Are o legatura strict pecuniara! Cum altfel si-ar putea construi averi uriase niste imorali alesi la conducerea acestor structuri, daca nu prin pretinderea unor sume neconstitutionale obtinute din munca altora.Baga mana direct in buzunare ,obligand sa se subscrie la ordinele profesionale,in caz contrar PUNAND INTERDICTIE DE A MUNCII!!!! Va urma

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “ESTE SAU NU UNBR-FLOREA CONSTITUITA LEGAL?”

  1. 45 spune:

    tot bosorogii astia comunisti securisti au distrus si au pus pe butuci tara. au furat si confiscat tot, numai minciuni si nenorociri au facut acesti indivizi. pacat ca nu-i vedem dupa gratii.

Leave a Reply